С напредване на възрастта, все по-малко количество колаген и еластин

...
 
 
С напредване на възрастта, все по-малко количество колаген и еластин
Коментари Харесай

4 неща, без които не можете след 40-годишна възраст

 

 

С придвижване на възрастта, все по-малко количество колаген и еластин се създават в кожата, клетките се обновяват все по-бавно и по-бавно. Всичко това кара кожата да става все по-уязвима, появяват се бръчки и гънки, а кафявите петна се образуват по-активно от слънчевата светлина. Ако не приемате съществено кожата си на 40 години, тогава в бъдеще по-нататъшното й утежняване ще се усили.

1.Слънцезащитен крем

Защо е значимо?
Излагането на слънчева светлина е главната причина за преждевремнното стареене на кожата. Ултравиолетовите лъчи форсират образуването на бръчки и тъмни петна и забавят способността на кожата да се регенерира.

 слънцезащитен крем
SPF е единственият ни бранител, с изключение на облеклата, които могат да и предпазят от стареещия резултат на Слънцето и рака на кожата

Upgrade after 40: Бъдете придирчиви, когато избирате бронята си против Слънцето: „ С възрастта кожата става по-чувствителна “ , споделя Дебра Джалиман, клиничен професор по дерматология в Медицински факултет. Изберете формула с SPF “физическа ” отбрана, където дейните съставки са цинков оксид и титанов диоксид.

Навик : Нанасяйте всяка заран почистващ артикул и по-късно серум или лосион. Слънцезащитният крем е последното средство, което поставяте върху кожата си преди грим.

2.Ретинол

Защо е толкоз значимо?

 ретинол
Ретинолът подтиква производството на колаген и обновяването на кожните кафези, като отсрочва старенеето още веднъж и още веднъж

Дерматолозите са единодушни- няма по-мощно универсално средство срещу стареене, в сравнение с ретинол. С всяка последваща година производството на колаген в кожата и скоростта на нейното възобновяване понижава, вследствие на което кожата става по-тънка, по-малко еластична и набръчкана, престава да отразява светлина, както през годините на разтегливост и гладкост. Следователно кожата ви става скучна на външен тип.

Ние одобряваме навика: Нанасяйте преди лягане откакто сте почистили лицето, само че преди да приложите нощния крем.

3.Серум с антиоксиданти

Защо това е значимо? Антиоксидантите оказват помощ за попречване увреждането на клетките, което значи, че кожата стартира да наподобява по-сияйна и по-млада.

Upgrade after 40: Прилагайте този серум рационално. По-добре е да го нанасяте при започване на деня, когато ви чака подлото Слънце.

 зелен чай
Силно се предлага екстракта от зелен чай- това е методът да се предотврати появяването на първите бръчки авансово

Ние одобряваме навика: Нанасяйте всяка заран незабавно след почистването на лицето.

4.Овлажнител

Защо е толкоз значимо?
Мастните жлези в кожата понижават с възрастта, заради което кожата към този момент не задържа дейно влагата. Гладката и еластична кожа бързо бива заместена с увисната. Но не бързайте да се отказвате! Овлажнителят обезпечава нужната влага на кожата, с цел да предотврати тези възрастови промени.

Upgrade after 40 : Когато сте били към 20 години, кожата ви съдържа естествена влага и от време на време можете да забравите за овлажнителя. Но след 40 той постоянно би трябвало да е под ръка- част от хиалуронова киселина, глицерин, пептиди или церамиди – всички те оказват помощ за задържане на влагата в кожата и й придават добре поддържан тип. Пептидите са изключително значими, тъй като обезпечават на кожата нужното хранене и „ възобновяване “ на клетките.

Ние одобряваме навика : Нанасяйте заран и вечер върху серума или други средства за възобновяване на кожата, защото плътната консистенция на овлажнителя по едно и също време предотвратява избягването на тези средства от кожата.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР